Om barnböcker

Dyra barnböcker? Sälj ditt guld!

Att läsa böcker är en härlig verklighetsflykt och innebär många avkopplande stunder. Det är precis det här som man gärna vill förmedla till sina barn. Trots allt ska det inte kännas som något tvång att läsa en bok; det är något som ska komma naturligt för att det ska bli hållbart både på kort och lång sikt. Det är viktigt att hitta motivationen till att läsa inom sig själv – ja, rentav att längta till nästa lässtund. Barn- och ungdomsböcker råder det ingen brist på; det finns massor av bra och spännande böcker på marknaden från olika genrer. Att köpa en massa böcker är dessvärre kostsamt. Av den anledningen ska vi här ge dig användbara tips på hur du kan bekosta din barnbokssamling.

En kostsam historia

Låt oss titta på den ekonomiska aspekten med att köpa böcker. Låna böcker på bibliotek i all ära, men det är en alldeles speciell känsla att bygga upp sitt eget hembibliotek med bra böcker. Det är dock inte billigt, förstås. Här krävs en del kapital, något som du kanske inte vill använda dina besparingar till. Ibland finns dock de ekonomiska medlen närmare än du tror, där du exempelvis kan få in en bra slant genom att sälja guld. Diamantbrev erbjuder en mycket smidig tjänst där kunderna kan skicka in både guld och diamanter för värdering och utbetalning. Smyckena skickas i ett försäkrat och kostnadsfritt brev för största tänkbara trygghet – och du har pengarna på kontot redan efter 24 timmar.

Inventera ditt hem

Det är många som förvånas över hur mycket guld som faktiskt döljer sig därhemma. Ofta stoppar man undan både ärvda och egna smycken i byrålådor och andra platser, som snabbt glöms bort. Genom att inventera dina smycken kan du komma fram till att du faktiskt har en liten skatt att sälja. Varför inte sälja ditt guld istället för att det ska ligga i lådor utan att komma till användning? Det känns roligt att istället kunna bjuda barnen på härliga läsresor i litteraturens värld. Tänk på att du investerar i ditt barns utveckling, något som är nog så viktigt.

Andra sätt att få råd med böcker

Förutom att sälja ditt guld finns det andra vägar att komplettera med för att kunna utöka din och barnens lässkatt. Varför inte börja med att sälja böcker du inte vill ha? På så sätt gör du plats för andra böcker, samtidigt som du får in en slant. Det finns ingen anledning att fylla ut samlingen med böcker du eller barnen aldrig läser. Passa också gärna på att köpa böcker när det är bokrea eller i samband med olika kampanjer; här finns mycket pengar att spara. Överväg också att köpa begagnade böcker för att komma ned ytterligare i pris. Botanisera på loppisar och liknande platser för möjligheten att göra riktiga fynd.