Om barnböcker

Gör reklam för böcker

Kanske tror du att en riktigt bra barnbok kommer att sälja sig själv? Tyvärr är det inte riktigt så enkelt och precis som med alla andra produkter behöver boken bli synlig för kunder. Om ingen vet om att boken finns kommer ingen att köpa den, hur bra den än är. Därför behöver man göra reklam även för böcker.

Se till att din bok blir synlig

Har du skrivit en egen barnbok som har blivit tryckt och publicerad vill du såklart att den ska bli synlig. Du kan exempelvis göra reklam för din bok i sociala medier.

Ett annat sätt att göra din bok synlig är att vara utställare på bokmässor. Förutom att du säljer din bok där kan du trycka upp reklamföremål med din bok på sig. Kontakta ett tryckeri Stockholm för att få hjälp med detta. Där finns ett utbud av produkter speciellt anpassade för mässor. Men du kan också trycka upp profilprodukter, kanske med karaktärer från din barnbok?

Dela ut exemplar gratis

Ett bra knep kan också vara att dela ut några exemplar gratis. Exempelvis till barnavårdscentralen, förskolor och liknande. På så sätt kan folk få upp ögonen för din barnbok och börja prata om den. Ett hett tips är förstås att även försöka få in din bok till bibliotek.

Det gäller att vara kreativ i sin marknadsföring. Förhoppningsvis har du ett bokförlag i ryggen som kan hjälpa dig med spridningen av din bok. Men en del väljer även att publicera en bok på egen hand.