Om barnböcker

Bli en barnboksförfattare

Många har en ambition om att en dag skriva sin egen bok för målgruppen barn. Att skriva böcker för barn är ett bra sätt att börja din författarkarriär. Men det är ju inte bara att skriva en bok för att du ska lyckas med den. Det finns flera saker du behöver göra för att få ihop din bok som du tänkt den, ge ut boken och hitta en läsarskara. I det här inlägget kommer du därför att få några riktlinjer för hur du kan gå tillväga för att bli en barnboksförfattare.

Planera

Om du redan besitter en idé kring vad din barnbok ska handla om är du redan på god väg till din egen bok. Men för att du ska kunna skriva ner ditt manus behöver du planera och strukturera din boks innehåll. För att planera din bok behöver du ta dig tiden och skapa en tidslinje eller tankekarta kring de olika händelserna i boken. Att ha en tidslinje kan vara särskilt skönt när du senare i skrivprocessen har fastnat eller tappat bort dig i ditt skrivande. En annan sak som kan vara bra att planera är tiden du skriver. Att skriva en barnbok tar mer tid än vad man kan tro och därför ska du se till att schemalägga dina skrivstunder. Att schemalägga ditt skrivande kan vara särskilt bra för dig som har andra sysselsättningar utöver ditt skrivande.

Kunskaper

Det här med att skriva en bok är inte lika lätt som man kan tro. Vill du vara säker på att ditt manus är av högsta kvalité kan det vara en bra idé att gå en utbildning som kan vara användbar när du ska skriva din bok. Det finns många bra utbildningar du kan gå som kommer ge dig den kunskap du behöver för att du ska bli en lyckad författare och för du ska kunna skriva din bok.

Ge ut din bok

När du är färdig med ditt manus och känner dig redo att låta andra läsa din bok är det dags för dig att ge ut din bok. Du kan ge ut din bok på egen hand, men du kan också prova att skicka iväg ditt manus till en eller flera av de olika förlagen som finns. När du ger ut din bok med ett förlag har du större chans att lyckas eftersom resurserna för marknadsföring finns.