Kända barnboksförfattare

Utländska barnböcker

Förutom att det finns svenska barnböcker finns det också en hel del kända böcker skrivna av utländska författare som blivit översatta till svenska. I den här delen vill vi ge dig några tips på utländska barnböcker.

Muminböckerna

Böckerna om Mumintrollet är skrivna av den finska författaren Tove Jansson. I böckerna får vi följa Mumintrollet, hans familj och de övriga invånarna i den idylliska byn Mumindalen.

Anne på Grönkulla

Anne på Grönkulla är skriven av den kanadensiska författaren Lucy Maud Montgomery. Böckerna om Anne handlar om den föräldralösa Anne som får sitt första hem i Grönkulla hos syskonparet Marilla och Matthew. Serien sträcker sig från att hon är omkring 11 år till vuxen ålder.

Matilda

Matilda är en bok som är skriven av författaren Roald Dahl. I boken får vi följa en smart flicka som de vuxna omkring är elak emot. När hon sedan börjar skolan blir hon sedd av lärare och andra barn. Dessutom besitter Matilda en övernaturlig förmåga.

Narniaböckerna

Narnia är en bokserie som är skriven av författaren C.S. Lewis. I den första boken, Häxan och lejonet, får vi följa syskonen Pevensie som upptäcker en annan värld när de ramlar igenom en garderob.